Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.

Get Adobe Flash player

1% Köszönjük!

1% Köszönjük!

Pályázat

Facebook

Darabánt Ábel Péter

„A zene a nagy egyesítő. Elképesztő erő.
Olyasmi, ami még az olyanokban is közös lehet,
akik mindenben, de mindenben különböznek.”
(Sarah Dessen)
Édesanyámnak köszönhetem, hogy megszeretette velem a zenét. Ő is harmonikázott. 2007-ben kézen fogott és beíratott a zeneiskolába. Itt tanultam meg az alapokat, több versenyt is megnyertem. 2013-ban viszont elutasított a zeneiskola a következő indokkal: ”Szereti a mulatós zenét, mert ebben nőtt fel ezeket a nótákat, csárdásokat, tánczenét hallotta a szülőktől, a rokonoktól az ismerősöktől, tulajdonképpen ezeken nevelkedett. A művészeti iskolában viszont ennél több kell. Ábelnél a mulatós darabok, tánczenék vannak előtérben, tehát ő csinálja ezt a továbbiakban, ne hagyja abba, mert sikeres ebben a műfajban! A Zeneiskolában viszont nem látjuk értelmét annak, hogy nekikezdjünk a 2-dik félévnek!”
De én nem adtam fel, tagja lettem a Magyarországi Harmonikások Kulturális Egyesületének és Ő velük muzsikálok hétről-hétre. Sokat köszönhetek Cserna Gábornak a Ráckevei Harmonikaszakkör vezetőjének, aki az óta is lelkiismeretesen tanítja nekem, nekünk a szebbnél szebb régi nótákat, dallamokat, amiket még ő is a régi öregektől tanult, lesett el. Zene nélkül keveset érünk, nem ismerhetjük meg az igazi boldogságot, melegséget, jóságot.
A szakkör tagjainak nemcsak a zene fontos, hanem ha kell, segítenek egymáson, vagy szabadidős programokat-túrákat szerveznek, ahol, mint egy „nagy” család jól érezzük magukat.
Köszönöm, hogy tagja lehetek ennek a családnak!
"A zene célja nem az, hogy ítéletet mondjunk róla, hanem, hogy táplálkozzunk vele. A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal. Teljes lelki élet zene nélkül nincs. Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be."
(Kodály Zoltán)

 További videók a Facebook-on: itt  -  itt  -  itt  -  itt  -  itt  -  itt.